Kustbladet är en tidning som enbart cirkulerar kring ett enda ting: barnbokskaraktären Manne. Det skrivs om det som händer i hans fiktiva värld, det som händer här utanför i vekligheten, det som har hänt, det som kommer hända och ibland det vi önskar hända. Det handlar om karaktärer vi känner väl vid det här laget och helt nya figurer vi kommer lära känna med tiden. Det handlar om oss som skrivit och ritat Manne. Det handlar om en hel del alltså.

Kustbladet riktar sig till barn och föräldrar och alla andra med barnasinnet i behåll. Kan ert barn inte läsa – hjälp det. Förstår inte barnet – förklara! Fantasin är kung i Manneland och allting kan hända.

Är man osäker på vad man ska tro på här så kan man välja KUSTNYHETER för sånt som händer på Kusten, alltså i bokens värld. Och VERKLIGHETEN för sånt som händer utanför boken – i vår värld. I verkligheten.

Vet ni inte alls vem Manne är? Manne är en bokfigur som än så länge bara har berättats om i en endaste bok – i ”Manne gräver ett hål” som gavs ut år 2012 genom B. Wahlströms Förlag. Boken fick fina recensioner när den kom och har nu även blivit utgiven i Danmark. Skaparna bakom boken har också gjort mycket kul kring figuren. Den här hemsidan är ett exempel på det men de har också skrivit musik och sånger, gjort tecknad film och något som nästan är som en föreställning kring högläsningarna av boken. Har ni sett oss? Berätta vad du tyckte i frågelådan!

Man kan ställa frågor i frågelådan – hjälp gärna vetgiriga barn med det. Eller så kan man maila manne@manneboken.se om man vill fråga något så inte precis alla hör.

Återkom hit ofta så ni inte missar någon nyhet. Det händer massor runt Manne – både på kusten och i Verkligheten. Man vet aldrig om ny musik, spelningar, böcker eller kanske en app kan dyka upp.

Denna tidskrift är inte riktigt riktigt - den är baserad på den litterära värld som omger barnbokskaraktären Manne från boken "Manne gräver ett hål". En del av artiklarna är rena fantasier och andra någorlunda sanna. Har ni svårt att klura ut hur det ligger till kan ni klicka på VERKLIGHETEN för verkliga nyheter och KUSTNYHETER för nyheter kopplade till den påhittade staden Kusten och dom som bor där.